EK is begonnen, hoe nu verder....

Nieuws omtrent de ontwikkelingen van de EK 2012 voetbalpool

Moderator: Jeroen

Gesloten
Jeroen
Beheerder
Berichten: 1298
Lid geworden op: di 29 jan 2008, 08:56

EK is begonnen, hoe nu verder....

Bericht door Jeroen »

Even een korte handleiding voor het gebruik van de pool tijdens het EK.

Uitslagen invoeren:
- Bij uitslag beheer kun je "uitslagen invoeren". Indien je op "uitslagen invoeren" drukt, worden alleen de wedstrijden getoond welke zijn gespeeld maar nog niet ingevuld. Vul de uitslagen in en druk op "alle uitslagen toevoegen"
- Indien er al uitslagen bij uitslag beheer staan die nog niet zijn gespeeld (t.g.v. testen), dan kun je deze wissen met "Wissen uitslagen nog niet gespeeld".
- Indien je een foutje hebt gemaakt, dan kies je "edit uitslagen". Je kunt per wedstrijd de wijziging opslaan ("Opslaan_X) of alles opslaan. Let op, bij alles opslaan worden alle wedstrijden weer gemarkeerd om te worden berekend. Bij een groot aantal deelnemers kan dit een tijdje duren.

Landen invullen:
- Als er al een land bekend is voor een finale wedstrijd, dan kun je deze invullen bij wedstrijd beheer. Punten voor de landen worden pas toegekend als betreffende wedstrijd is gespeeld.

Extra vragen:
- De extra vragen kunnen worden ingevuld bij uitslag beheer / edit uitslagen. Om te voorkomen dat alle verwerkte en berekende wedstrijden gemarkeerd worden om opnieuw door te rekenen kies je "Sla alleen extra vragen op"
- De punten voor de extra vragen worden pas berekend en toegekend na de laatste wedstrijd (finale)

Berekenen:
Indien de uitslagen en eventueel landen + extra vragen zijn ge-updated kies je op berekenen. Alle punten worden brekend en er worden per gebruiker de verschillen bepaald tussen huidige en vorige berekening. Druk dus een keertje want anders heb je niet meer een mooi beeld van de stijgers en zakkers in de deelnemerstand. Zelf doe ik de uitslagen bijwerken en berekenen een maal per dag (na laatste wedstrijd) want dan heb je een mooier beeld van de "stijgers en zakkers".

Succes,

Jeroen

Gesloten